» HAKYOLUNDA OLANLARIN SİTESİNE |Hoş Geldiniz MİSAFİR EDEPLE GELEN HURMETLE GİDER 1 20:32:0328.MRT.24
ANA SAYFA Anasayfan Yap Favorilerine Ekle E Posta Radyo Nebi Dinle Facebookta Paylaş
Ana Sayfa Sohbet Forum Dini Konular Dualar Cüz AL Kose Yazıları Resimler Videolar Sızden Gelenler Sitene Ekle Soru Sorun
[ MESAJ İLET() · YENİ EKLENENLER · UYELERİMİZ · FORUM KURALLARI · SİTEDE ARA · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
HAKKIN YOLUNDAYIZ » HAKKIN YOLUNDA FORUM » KOSE YAZILARIMIZ » TESETTURDE MODA

TESETTURDE MODA
mucahit Tarıh: SALI, 11.MYS.10, 20:06:57 | Mesaj # 1
BUYUK PATRON
GRUP: ADMIN
MESAJ: 159
DERECE: 100
STATU: OFLINE
Sosyal hayati, bu hayatin sahibinin istedigi dogrultuda düzenlemek geregi ve idrakinde olan toplumun mümtaz ferdi kadin, tesettürle yükümlü kilinmistir.Zamanimiz tesettüre sıkı sıkıya uymayi gerektirmektedir.Zira Islamin terbiyesinden yoksun bir toplum söz konusudur.
Tesettürün, bizlerin sahibi olan Rabbimizce sadece emredilmis olmasi bile, diger tüm ilahi emirlerde oldugu gibi bununda icrasi icin yeterli sebebtir.
Siyerden yoksun olmayan kardeslerim hatirlayacak olurlarsa, hani Bedir savasinin zaferini hazmedemiyen Beni Kaynuka adli kabilesinden olan yahudi dükkana ugrayan Müslüman bir bacinin örtüsüne el atmisti. Müslüman bayanin feryadi üzerine oradan gecen baska bir Müslüman bacisinin örtüsüne el uzatan yahudiyi hemen orada öldürür.Diger yahudilerde bu Müslümani oracikta sehid ederler.
Ve o günden bugüne hep birileri bacimin örtüsüne el uzatmaya kalkisti, gerek sözlü olarak, gerekse fiili olarak!
Ve yine o günden bu güne birileride hep “aman bacimin örtüsüne, iffetine bi zeval gelmesin” endisesiyle bacimin örtüsüne uzanan elleri engelleme mücadelesi verilmistir!
Kur’an’in tesettür emri merhamettendir ve ilahi rahmetin tecellisidir. Günümüzde tesettürsüzlügün kadini, kocayi, cocuklari ve toplumu icine sürükledigi aci toblo göz önündedir. Tesettür kadinin hürmetini muhafaz ettiginden emredilmistir. Islam insanlarin elmasa verdigi degerden daha fazla degeri kadina vermesinden dolayi tesettürü ona farz kilmistir.
Elmasa yahut zümrüte sahip bir sahsi düsünelim. Bu sahis sahip oldugu elmasi korumadan, saklamadan, gerekli olan tedribi almadan avucunun ortasina alip disarda herkese göstererek mi gezinir? Yoksa geceleri dahi uykusu kacacak sekilde koruma altina mi alir?
Iste Allah indinde kadin kapi önüne konan kömür gibi degersiz degil, evin en güzel yerinde muhafaza edilen elmas gibi kiymetlidir.
Nefisler kötülüge sevkettiginden ve de özellikle rezil arzulari olanlar bulundugundan sefkatin kaynagi ve madeni olan kadinin onlarin ayagi altinda ezilmemesi icin Tesettüre bürünmesi ve haya perdesini takmasi gerekir.Eger kadinlar tesettürle haya perdesini takmasalar arzularin araci önemsiz bir esya degerinde olacaklardir.
Günümüzde Allah’in boyasiyla boyanmis Müslüman hanimlar gerici, örümcek kafali, yobaz, bagnaz ifadeleri ile ignelenerek incitilirler.Bazi asagilik kompleksli olan bacilarim ise, Islam düsmanlarina modern görünmek adina ”tesettürde moda” adi altinda sözde modern tesettüre (!) bürünmeye calismaktadirlar, sanki tesettürün modasi varmis gibi..
Toplumda görüyoruz, büründügü tesettür ile islami kimlik sergiledigi inancina sahip olanlar aslinda tesettürün ruhunu zedeleliyerek, lekeliyerek öldürmektedirler.Renga reng örtülerle, civil civil desenlerle örtüye oldukcada uyumlu makyajini yapmayi ihmal etmeyen sözde tesettür sahipleri, (!) bayanlar arasindaki farz olan tesettürü dahi zorlayan bir giyim tarzi ile adeta Islami lekelemek icin dekore etmistir kendilerini!
Böylesi bir tesettüre bürünmek, heva ve hevesin sürdügü örtünme seklinde hic bir hayir yoktur. Bu sekilde ne sizi gerici olarak görenleri modern oldugunuza ikna edebilirsiniz, nede size örtünme emrini farz kilan Allah’i razi ve hosnut edebilirsiniz. Modern tesettür ile cagdas odugunuzu birilerine kanitlamak isterken cahiliye örtüsüne bürünmüssünüz haberiniz yok!
Saclari kapayip, vücudun diger azalarini disari atarak tesettüre bürünülmez. Böylesi bir örtünmeyle aslinda ne kadar cahil, gerici, bagnaz oldugunuzu dünyaya haykirirsiniz, kendi haykirisinizdan dahi bihaber sekilde!
Tesettürün hakikatinden soyutlanmis sözde örtülülerin, nasil bir moda seyri ve ruhuyla kendilerini Allah’in begenisinden öte kullarin begenisine sunduklari acikca ortadadir.
Malesef ki, moda putuna tapan, hevasina estigi sekillere bürünen sözde tesettürlü ceset sürüleri sokaklarda dolasmaktadir.Üzülerek belirtmeliyim ki bu dünyada gereken tesettüre riayet etmeyenler cehennemde zift atesi ve katrandan olusan azap örtüsüne büründürüleceklerdir!..
 
HAKKIN YOLUNDAYIZ » HAKKIN YOLUNDA FORUM » KOSE YAZILARIMIZ » TESETTURDE MODA
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

 

Tasarım Mucahit CANAN HAKYOLUNDA YÖNETİMİ