» HAKYOLUNDA OLANLARIN SİTESİNE |Hoş Geldiniz MİSAFİR EDEPLE GELEN HURMETLE GİDER 1 23:10:4028.MRT.24
ANA SAYFA Anasayfan Yap Favorilerine Ekle E Posta Radyo Nebi Dinle Facebookta Paylaş
Ana Sayfa Sohbet Forum Dini Konular Dualar Cüz AL Kose Yazıları Resimler Videolar Sızden Gelenler Sitene Ekle Soru Sorun
[ MESAJ İLET() · YENİ EKLENENLER · UYELERİMİZ · FORUM KURALLARI · SİTEDE ARA · RSS ]

  • Page 1 of 1
  • 1
HAKKIN YOLUNDAYIZ » HAKKIN YOLUNDA FORUM » KOSE YAZILARIMIZ » KLASIK VE CAGDAS ISLAM

KLASIK VE CAGDAS ISLAM
mucahit Tarıh: SALI, 11.MYS.10, 20:13:19 | Mesaj # 1
BUYUK PATRON
GRUP: ADMIN
MESAJ: 159
DERECE: 100
STATU: OFLINE

Seytani amaclara hizmet edenler islamin ilerleyisini engellemek adina akla gelmedik hilelere, tuzaklara ve düzmece oyunlara bas vurmaktan geri kalmadilar, kalmayacaklarda!

Nice kurulmus gizli teskilatlara, sinsice düzenlenmis faaliyetlere ve tüm ugraslara ragmen islamin ilerleyisi engellenemedi, engelenemiyecekte! (insallah)

Islam düsmanlarinin sinsice yapmis olduklari girisimler Allah’in yardimi ile hezimetle sonuclanmistir. Onlar artik cok iyi biliyorlar ki, islami tam anlami ile ortadan kaldirmanin hic bir yolu yoktur.Ve yine cok iyi biliyorlar ki, islami ortadan kaldirma girisimi icin caba sarf edip emek harcamak zaman kaybindan baska bir sonuc vermiyecektir.

“Bir hakimiyeti tamamen ortadan kaldiramiyorsan, onu kendi egemenligin altina alip kendi kontrolün altinda tut” mantalitesinden yola cikan Bati Dünyasi ve Amerika, islami tamamen ortadan kaldirilamiyorsa da istenilen kilifa sokarak gercek islamdan soyutlayip sahte islam ile dizginleri ele alma projeleri ile girisimlerde bulunmaktadir.

Ve simdilerde de 21. yüzyilda olmamiz hasebiyle cagdaslasma ve ILIMLI ISLAM adi altnda, islam asil manasindan soyutlanip, batil ideoloji, heveslerle avutulan ve uyutulan bir nesille, islam sulandirilmis sekilde önümüze sunulmakta.

Islamin medeni münasebetlerle, sosyal ve iktisadi meselelerle, günlük hayatla ve bu hayatin baglariyla dogrudan veya dolayli olarak ilgilenmesi seytan yandaslarinin asla tahammül edemiyecekleri birseydir.
Bu yüzden islami saptirma amacli iki kavrama ayirdilar,

RADIKAL ISLAM (!) ve ILIMLI ISLAM (!).

Gercek islami yasiyanlar , onlarin deyimiyle radikal olanlar; asiri, siyasal, terörist, geleneksel, köktenci, gerici ve son olarakta radikal sifatlariyla tanimlanildi.
Islami, Avrupa’da hakim oldugu gibi duadan, münacaattan ve ibadetten görülen ferdi huzurdan ibaret olan din anlayisi ile yasiyanlari ise; modern, demokratik, cagdas, ılımlı vs. gibi sifatlarla tanimlanildi.Halbuki, ılımlı islam yoktur, radikal islam yada asiri islam yoktur. Sadece ve sadece ISLAM vardir.

Islamda olan incelik, yumusaklik, özgürlük, hosgörü ve insan haklarini gözetme hic bir dinde ve beseri sistemde yoktur.Islam bütün yönleriyle bir müslümanin her safhasina ve her alanina taalluk ediyor.
Hic kimse kalkip diyemez ki islamin atladigi, kapsami dahiline almadigi insanligi ve sahislari ilgilen bir mesele bulunmaktadir.
Islami duyarliliga ve hassasiyete sahip olan, islami ögrenip ögrendiklerini yasamaya calisanlari, yasadiklarini baskalarina ulastirma gayreti icinde olanlari , hastaya, magdura, mazluma maddi ve manevi yönden destek olup yardimci olmaya calisanlari ”toplumun degerlerini istirmar ediyorlar” diye itham edilmeye calisilir.Bu tuzak ile islami hakki ile yasama gayreti icinde olanlar topluma ürkütücü kimlik semalinde lanse edilerek, toplumdan soyutlanmaya calisilir.
Öyle bir sistem kuruldu ki, hiristiyanlik ve yahudilikteki gibi tahrif edilemeyen islam dinini, gercek manasindan kopuk olan anlamlar yüklüyerek, öyle inandirilarak, islami asli manasindan soyutladilar.Bu durumda müslüman olarak üzerimize düsen, diger Ehl-i Kitab olan Yahudi ve Hiristiyanlarin yaptiklarinin benzerini yapmayip, Kur’an ve Yasayan Kur’an olan Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimizin rehberliginde dinimizi gerektigi gibi hakkiyla yasamaktir.

Müslüman gözü acik olur, oynanan oyunlarin farkinda, idrakinda olur.Müslüman onlarin verdigi sulandirilmis dini, din olarak benimsemez. Suurlu ve kamil iman sahibi her mümin cok iyi bilir ki, islam gericilige degil her dem ilerlemeye yöneltir, cahil birakmaz, cehaletin tam ortasindan kisiyi kurtarir. Yine cok iyi bilir ki, islam cag disi birakmaz, her caga hükmeder. Sözün özü, islamda hic bir gedik yoktur ki, laiklik; (laik müslüman) demokrasinin (demokratik müslüman) kerpicleriyle kapatilmya kalkisilsin.Bu din geldigi gün gibi dipdiri ve sapa saglamdir.Hic bir sekilde eklentiler yapip cikarmalarla onarilmaya ihtiyaci yoktur. Ne var ki tamamen kusursuz olan bu din, Amerikan boyasiyla (ılımlı islam) boyanan islam, görünürde islamdir ama, ici demokrasiyle doldurulmus iki ruhlu bir din haline getirildi.
Ahlaken islam ama, akide ve hüküm bakimindan laik ve demokrat! Ilımlı islam ile cagdas, uysal ve ilerici bir müslüman (!) tipi ortaya kondu.
Ve yine suya sabuna dokunmayan; bünyesi her mikrobu tasiyabilen, ufku acik, gönlü genis ve akidesi karmasik müslüman (!) tipi meydana getirildi…

Allah’in boyasini yeterli görmeyenler, Bati’nin aldatici modern boyasini takviye olarak almakta hic bir mahzur görmezler elbeltte..Inanc ve kültürlerin karisimi onlar icin cagdas ve aydin (!) olmanin geregidir…

Sünnetullaha aykiri olan bu aldatici Amerika boyasi, (ılımlı islam) aslinda kula kul olmaya götüren zifiri karanlik ve cikmak bir yoldan ibaretten baska bir sey degildir.
Son olarak, kahramanda olsan müslüman oldugun icin kahramanligin teröristlige dönüstügünü belgeliyen ufak bir kissa örnegiyle yazima son veriyorum.

New York’ta kücük bir cocugu azgin bir köpegin dislerinden kurtaran ve hayvani bogan iri yari delikanlinin yanina kosan muhabir sormus;
” Kahraman Amerikali, cocugun hayatini kurtardi” diye yazabilir miyim?
Adam ” ben Amerikali degil Afganistanliyim” demis.
Ertesi gün gazetede manset:

“Kökten dinci müslüman, Central Park’ta bir köpegi bogdu. FBI, olayin örgütlerle baglantisini arastiriyor” seklinde atiliyor..
Selam ve dua ile…

 
HAKKIN YOLUNDAYIZ » HAKKIN YOLUNDA FORUM » KOSE YAZILARIMIZ » KLASIK VE CAGDAS ISLAM
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

 

Tasarım Mucahit CANAN HAKYOLUNDA YÖNETİMİ