1.gif 2.gif //hakyolunda.ucoz.com/7.gif
|
ANA SAYFA
Facebookta Paylaş
|
| |
| | |
"İnsanların hesap(görme) zamanı yaklaştı. Onlar ise hâlâ gaflet içinde, yan çizip aldırmıyorlar. " (ENBIYA/1)
| *SAAT |
|
| |
| *HAKYOLUNDA MENU
| | |
| DESTEK OLUNUZ |
|
|
| | |
| *PEYGAMBERİMİZ* |
| |
| | |
| *SİTEDE OLANLAR* |

*

TOPLAM ONLINE: 1
MISAFIR: 1
ONLINE UYELER: 0
*

| | |
| *GAZETELER * |
|

|
| | |
| *KURANI KERİM* |
| »114 Hafiz
»Al Azzawi
»Abdul Samed
» Abdulaziz Ahmad
»Ali Jaabir
»Al Juhanee
»Abdullaah Basfar
»A.Bukhaatir
»Al Shatery
»Ahmed Al Ajmi
»Ali Huzeyfi
»Al Sudais
» Fatih Collak
»ilhan Tok
»Shuraym
»Kabe imamlari
»Medine imamlari
»Minsevi Mealli
»M-Jibreel
»Mustafa ismael
»Hamdi DöNDüReN
»Al Afaasee
»Saad Al-ghamdi
»H.K.deniz Sureli
»Ali Huzeyfi Mealli
»M-Taraweeh
»S.Zayn Yaaseen
»Al Hosary
»Fares Abbad
»Aziz Alili
»Hani Rifai
»Hamad Sinan
»Sacit Onan Meal
»Al-Thobaity
»Abdullah Khayyat
»Al-Qasim
»Adel Al Kalbani
|
| | |
|

*TATLILAR 2*

|
|

Burma Tel Kadayif


Malzemeler:


750 gr. kadayif


500 gr. tereyag


250 gr ceviz veya yesil fistik


Surubu:


750 gr. toz seker


2 su bardagi su


1/2 limon


Yapilisi:


1-Kadayifin bir kismini ayirip uzunlamasina yayin.Icindeki hamursu kismi temizleyin. Kadayifin ortasina 2 kahve fincani ceviz veya yesil fistigi uzunlamasina yerlestirin. Kadayifin bir ucunu cevizlerin ustune kapatip devamli cevirerek ince uzun boru bicimine getirin.Ortadan itibaren cevirerek daire biciminde sarip tepsinin ortasina yerlestirin. Kalan kadayifida ayni sekilde sarip tepsiye yerlestirin.


2-Yagi yakmadan kizdirin ve kadayifin ustune gezdirin.Firinda kizarana kadar pisirin. Alt ust yaparak diger yuzunude kizartin.


3-Surubunu ilikken uzerine gezdirin Soguduktan sonra servis yapin.


Keskul


Malzemeler:


4 bardak süt


1 bardak seker


1 çay bardagi badem


1 fincan pirinç unu


1 kasik nisasta


1 fiske tuz


1 fincan çam fistigi veya Antep fistigi.


Yapilisi:


1- Bir kapta iç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alinir, parmak uçlariyla bademler bastirilarak kabuklarindan çikarilir.


2.-Bademlerin yarisi alinarak kaynamakta olan dört bardak süt ve sekere katilir. 3- Pirinç unu, nisastayi bir çay bardagi soguk su içinde ezip süte macun gibi akitarak devamli karistirilir. Bir fiske tuz da katilir. Bu karistirma yirmi dakika kadar tahta kasikla yapilir. Koyulasip, sakiz gibi olunca kalan macun haline getirilmis bademler ilave edilir. Bir iki dakika karistirildiktan sonra atesten indirilir, tabaklara alinir.


4- Üzerine arzuya göre hindistan cevizi tozu, kavrulmus çam fistigi veya kavrulmus tuzsuz Antep fistigi serpilir.


Zerde


Malzemeler:


1 çay bardagi pirinç


2 su bardagi toz seker


1 kasik nisasta


5 su bardagi su


1 tutam zerdeçal.


Üzerine: Findik, fistik, üzüm, nar tanesi, tarçin tozu, badem. Yapilisi:


1- Bes bardak su içerisine yikanmis pirinç katilir. Pirinç taneleri yumusayincaya kadar haslanir. Sekeri katilir, tekrar kaynatilir.


2- Suda islatilip, eritilmis safran haslanan pirince dökülür.Koyulasincaya kadar kaynatilip kaselere bosaltilir.


|
| | |
| |
|
|
| | |
| *UYE GIRIS* |
|
|
| | |
| *BİLGİ EVİ* |
|
|
| | |
| *İSLAMİ MEDYA* |
| |
| | |
| *İSRAİL BOYKOT* |
| |
| | |
| *REKLAM ALANI* |
|
|
| | |
| *GOOGLE ARAMA* |
|
|
| | |
| *HAVA DURUMU* |
|

|
| | |
| *NAMAZ VAKİTLERİ* |
| |
| | |
| *KABE CANLI İZLE* |
| |
| | |
| | |
| |
| | |