Burma Tel Kadayif
Burma Tel Kadayif
Burma Tel Kadayif
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
750 gr. kadayif
750 gr. kadayif
750 gr. kadayif
500 gr.
tereyag
500 gr.
tereyag
500 gr.
tereyag
250 gr ceviz veya
yesil fistik
250 gr ceviz veya
yesil fistik
250 gr ceviz veya
yesil fistik
Surubu:
Surubu:
Surubu:
750 gr. toz seker
750 gr. toz seker
750 gr. toz seker
2
su bardagi su
2
su bardagi su
2
su bardagi su
1/2 limon
1/2 limon
1/2 limon
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
1-Kadayifin
bir kismini ayirip uzunlamasina yayin.Icindeki hamursu
kismi temizleyin. Kadayifin ortasina 2 kahve fincani ceviz veya yesil
fistigi
uzunlamasina yerlestirin. Kadayifin bir ucunu cevizlerin ustune kapatip
devamli
cevirerek ince uzun boru bicimine getirin.Ortadan itibaren cevirerek
daire
biciminde sarip tepsinin ortasina yerlestirin. Kalan kadayifida ayni
sekilde
sarip tepsiye yerlestirin.
1-Kadayifin
bir kismini ayirip uzunlamasina yayin.Icindeki hamursu
kismi temizleyin. Kadayifin ortasina 2 kahve fincani ceviz veya yesil
fistigi
uzunlamasina yerlestirin. Kadayifin bir ucunu cevizlerin ustune kapatip
devamli
cevirerek ince uzun boru bicimine getirin.Ortadan itibaren cevirerek
daire
biciminde sarip tepsinin ortasina yerlestirin. Kalan kadayifida ayni
sekilde
sarip tepsiye yerlestirin.
1-Kadayifin
bir kismini ayirip uzunlamasina yayin.Icindeki hamursu
kismi temizleyin. Kadayifin ortasina 2 kahve fincani ceviz veya yesil
fistigi
uzunlamasina yerlestirin. Kadayifin bir ucunu cevizlerin ustune kapatip
devamli
cevirerek ince uzun boru bicimine getirin.Ortadan itibaren cevirerek
daire
biciminde sarip tepsinin ortasina yerlestirin. Kalan kadayifida ayni
sekilde
sarip tepsiye yerlestirin.
2-Yagi
yakmadan kizdirin ve kadayifin ustune
gezdirin.Firinda kizarana kadar pisirin. Alt ust yaparak diger yuzunude
kizartin.
2-Yagi
yakmadan kizdirin ve kadayifin ustune
gezdirin.Firinda kizarana kadar pisirin. Alt ust yaparak diger yuzunude
kizartin.
2-Yagi
yakmadan kizdirin ve kadayifin ustune
gezdirin.Firinda kizarana kadar pisirin. Alt ust yaparak diger yuzunude
kizartin.
3-Surubunu
ilikken uzerine gezdirin Soguduktan sonra servis
yapin.
3-Surubunu
ilikken uzerine gezdirin Soguduktan sonra servis
yapin.
3-Surubunu
ilikken uzerine gezdirin Soguduktan sonra servis
yapin.
Keskul
Keskul
Keskul
Keskul
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
4 bardak
süt
4 bardak
süt
4 bardak
süt
4 bardak süt
1 bardak seker
1 bardak seker
1 bardak seker
1 bardak seker
1 çay bardagi badem
1 çay bardagi badem
1 çay bardagi badem
1 çay bardagi badem
1 fincan pirinç unu
1 fincan pirinç unu
1 fincan pirinç unu
1 fincan pirinç unu
1 kasik
nisasta
1 kasik
nisasta
1 kasik
nisasta
1 kasik nisasta
1 fiske tuz
1 fiske tuz
1 fiske tuz
1 fiske tuz
1 fincan çam fistigi veya Antep fistigi.
1 fincan çam fistigi veya Antep fistigi.
1 fincan çam fistigi veya Antep fistigi.
1 fincan çam fistigi veya Antep fistigi.
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
1- Bir kapta iç bademler
kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alinir, parmak uçlariyla
bademler
bastirilarak kabuklarindan çikarilir.
1- Bir kapta iç bademler
kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alinir, parmak uçlariyla
bademler
bastirilarak kabuklarindan çikarilir.
1- Bir kapta iç bademler
kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alinir, parmak uçlariyla
bademler
bastirilarak kabuklarindan çikarilir.
1- Bir kapta iç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alinir, parmak uçlariyla bademler bastirilarak kabuklarindan çikarilir.
2.-Bademlerin yarisi alinarak
kaynamakta olan dört bardak süt ve sekere katilir. 3- Pirinç unu,
nisastayi bir
çay bardagi soguk su içinde ezip süte macun gibi akitarak devamli
karistirilir.
Bir fiske tuz da katilir. Bu karistirma yirmi dakika kadar tahta kasikla
yapilir. Koyulasip, sakiz gibi olunca kalan macun haline getirilmis
bademler
ilave edilir. Bir iki dakika karistirildiktan sonra atesten indirilir,
tabaklara
alinir.
2.-Bademlerin yarisi alinarak
kaynamakta olan dört bardak süt ve sekere katilir. 3- Pirinç unu,
nisastayi bir
çay bardagi soguk su içinde ezip süte macun gibi akitarak devamli
karistirilir.
Bir fiske tuz da katilir. Bu karistirma yirmi dakika kadar tahta kasikla
yapilir. Koyulasip, sakiz gibi olunca kalan macun haline getirilmis
bademler
ilave edilir. Bir iki dakika karistirildiktan sonra atesten indirilir,
tabaklara
alinir.
2.-Bademlerin yarisi alinarak
kaynamakta olan dört bardak süt ve sekere katilir. 3- Pirinç unu,
nisastayi bir
çay bardagi soguk su içinde ezip süte macun gibi akitarak devamli
karistirilir.
Bir fiske tuz da katilir. Bu karistirma yirmi dakika kadar tahta kasikla
yapilir. Koyulasip, sakiz gibi olunca kalan macun haline getirilmis
bademler
ilave edilir. Bir iki dakika karistirildiktan sonra atesten indirilir,
tabaklara
alinir.
2.-Bademlerin yarisi alinarak kaynamakta olan dört bardak süt ve sekere katilir. 3- Pirinç unu, nisastayi bir çay bardagi soguk su içinde ezip süte macun gibi akitarak devamli karistirilir. Bir fiske tuz da katilir. Bu karistirma yirmi dakika kadar tahta kasikla yapilir. Koyulasip, sakiz gibi olunca kalan macun haline getirilmis bademler ilave edilir. Bir iki dakika karistirildiktan sonra atesten indirilir, tabaklara alinir.
4- Üzerine arzuya göre hindistan
cevizi tozu, kavrulmus çam fistigi
veya kavrulmus tuzsuz Antep fistigi serpilir.
4- Üzerine arzuya göre hindistan
cevizi tozu, kavrulmus çam fistigi
veya kavrulmus tuzsuz Antep fistigi serpilir.
4- Üzerine arzuya göre hindistan
cevizi tozu, kavrulmus çam fistigi
veya kavrulmus tuzsuz Antep fistigi serpilir.
4- Üzerine arzuya göre hindistan cevizi tozu, kavrulmus çam fistigi veya kavrulmus tuzsuz Antep fistigi serpilir.
Zerde
Zerde
Zerde
Zerde
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
1 çay
bardagi pirinç
1 çay
bardagi pirinç
1 çay
bardagi pirinç
1 çay bardagi pirinç
2 su
bardagi toz seker
2 su
bardagi toz seker
2 su
bardagi toz seker
2 su bardagi toz seker
1
kasik nisasta
1
kasik nisasta
1
kasik nisasta
1 kasik nisasta
5 su
bardagi
su
5 su
bardagi
su
5 su
bardagi
su
5 su bardagi su
1
tutam zerdeçal.
1
tutam zerdeçal.
1
tutam zerdeçal.
1 tutam zerdeçal.
Üzerine:
Findik, fistik, üzüm, nar tanesi, tarçin
tozu, badem. Yapilisi:
Üzerine:
Findik, fistik, üzüm, nar tanesi, tarçin
tozu, badem. Yapilisi:
Üzerine:
Findik, fistik, üzüm, nar tanesi, tarçin
tozu, badem. Yapilisi:
Üzerine: Findik, fistik, üzüm, nar tanesi, tarçin tozu, badem. Yapilisi:
1- Bes
bardak su içerisine yikanmis pirinç katilir. Pirinç taneleri
yumusayincaya kadar
haslanir. Sekeri katilir, tekrar kaynatilir.
1- Bes
bardak su içerisine yikanmis pirinç katilir. Pirinç taneleri
yumusayincaya kadar
haslanir. Sekeri katilir, tekrar kaynatilir.
1- Bes
bardak su içerisine yikanmis pirinç katilir. Pirinç taneleri
yumusayincaya kadar
haslanir. Sekeri katilir, tekrar kaynatilir.
1- Bes bardak su içerisine yikanmis pirinç katilir. Pirinç taneleri yumusayincaya kadar haslanir. Sekeri katilir, tekrar kaynatilir.
2- Suda islatilip, eritilmis
safran haslanan pirince dökülür.Koyulasincaya kadar kaynatilip kaselere
bosaltilir.
2- Suda islatilip, eritilmis
safran haslanan pirince dökülür.Koyulasincaya kadar kaynatilip kaselere
bosaltilir.
2- Suda islatilip, eritilmis
safran haslanan pirince dökülür.Koyulasincaya kadar kaynatilip kaselere
bosaltilir.
2- Suda islatilip, eritilmis safran haslanan pirince dökülür.Koyulasincaya kadar kaynatilip kaselere bosaltilir.