Kabak Tatlisi
Kabak Tatlisi
Kabak Tatlisi
Kabak Tatlisi
Kabak Tatlisi
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
2 kg.
balkabagi
2 kg.
balkabagi
2 kg.
balkabagi
2 kg.
balkabagi
2 kg. balkabagi
3 su
bardagi tozseker
3 su
bardagi tozseker
3 su
bardagi tozseker
3 su
bardagi tozseker
3 su bardagi tozseker
1
kahve fincani su
1
kahve fincani su
1
kahve fincani su
1
kahve fincani su
1 kahve fincani su
1/2
bardak ceviz
içi
1/2
bardak ceviz
içi
1/2
bardak ceviz
içi
1/2
bardak ceviz
içi
1/2 bardak ceviz içi
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
1 - Kabagi,
bir parmak uzunlugunda, iki santim genisliginde dilimleri ayirin.
Kabuklarini ve
içlerini kesip yikadiktan sonra dibi düz bir tencere veya tepsiye bir
kat kabak,
bir kat seker koyarak hepsini yerlestirrin.
1 - Kabagi,
bir parmak uzunlugunda, iki santim genisliginde dilimleri ayirin.
Kabuklarini ve
içlerini kesip yikadiktan sonra dibi düz bir tencere veya tepsiye bir
kat kabak,
bir kat seker koyarak hepsini yerlestirrin.
1 - Kabagi,
bir parmak uzunlugunda, iki santim genisliginde dilimleri ayirin.
Kabuklarini ve
içlerini kesip yikadiktan sonra dibi düz bir tencere veya tepsiye bir
kat kabak,
bir kat seker koyarak hepsini yerlestirrin.
1 - Kabagi,
bir parmak uzunlugunda, iki santim genisliginde dilimleri ayirin.
Kabuklarini ve
içlerini kesip yikadiktan sonra dibi düz bir tencere veya tepsiye bir
kat kabak,
bir kat seker koyarak hepsini yerlestirrin.
1 - Kabagi, bir parmak uzunlugunda, iki santim genisliginde dilimleri ayirin. Kabuklarini ve içlerini kesip yikadiktan sonra dibi düz bir tencere veya tepsiye bir kat kabak, bir kat seker koyarak hepsini yerlestirrin.
2 - Üzeri kapaloi olarak orta
ateste 1 saat pisirin. Gerekiyorsa kapak açik olarak suyunu çektirin.
Sogudugu
zaman servis tabagina alip üzerine dövülmüs ceviz
serpin.
Cikolatali Krema
Malzemeler:
1 litre süt
( 5 su bardagi)
2 - Üzeri kapaloi olarak orta
ateste 1 saat pisirin. Gerekiyorsa kapak açik olarak suyunu çektirin.
Sogudugu
zaman servis tabagina alip üzerine dövülmüs ceviz
serpin.
Cikolatali Krema
Malzemeler:
1 litre süt
( 5 su bardagi)
2 - Üzeri kapaloi olarak orta
ateste 1 saat pisirin. Gerekiyorsa kapak açik olarak suyunu çektirin.
Sogudugu
zaman servis tabagina alip üzerine dövülmüs ceviz
serpin.
Cikolatali Krema
Malzemeler:
2 - Üzeri kapaloi olarak orta
ateste 1 saat pisirin. Gerekiyorsa kapak açik olarak suyunu çektirin.
Sogudugu
zaman servis tabagina alip üzerine dövülmüs ceviz
serpin.
Cikolatali Krema
Malzemeler:
2 - Üzeri kapaloi olarak orta
ateste 1 saat pisirin. Gerekiyorsa kapak açik olarak suyunu çektirin.
Sogudugu
zaman servis tabagina alip üzerine dövülmüs ceviz
serpin.
Malzemeler:
Cikolatali Krema
1 litre süt
( 5 su bardagi)
1 litre süt
( 5 su bardagi)
1 litre süt
( 5 su bardagi)
1 litre süt
( 5 su bardagi)
1 litre süt
( 5 su bardagi)
1 bardak tepeleme tozseker
1 bardak tepeleme tozseker
1 bardak tepeleme tozseker
1 bardak tepeleme tozseker
1 bardak tepeleme tozseker
3 yumurta
3 yumurta
3 yumurta
3 yumurta
3 yumurta
Ÿ bardak un
Ÿ bardak un
Ÿ bardak un
Ÿ bardak un
Ÿ bardak un
1
paket vanilya
1
paket vanilya
1
paket vanilya
1
paket vanilya
1
paket vanilya
100 gr. sade çikolata
100 gr. sade çikolata
100 gr. sade çikolata
100 gr. sade çikolata
100 gr. sade çikolata
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
1) Bir tencereye 3 yumurta
sarisi, un, seker, vanilya ve dogranmis çikolata koyup karistirin. Sicak
sütü
azar azar katip yedirin. Bir telle karistirarak pisirin.
1) Bir tencereye 3 yumurta
sarisi, un, seker, vanilya ve dogranmis çikolata koyup karistirin. Sicak
sütü
azar azar katip yedirin. Bir telle karistirarak pisirin.
1) Bir tencereye 3 yumurta
sarisi, un, seker, vanilya ve dogranmis çikolata koyup karistirin. Sicak
sütü
azar azar katip yedirin. Bir telle karistirarak pisirin.
1) Bir tencereye 3 yumurta
sarisi, un, seker, vanilya ve dogranmis çikolata koyup karistirin. Sicak
sütü
azar azar katip yedirin. Bir telle karistirarak pisirin.
1) Bir tencereye 3 yumurta
sarisi, un, seker, vanilya ve dogranmis çikolata koyup karistirin. Sicak
sütü
azar azar katip yedirin. Bir telle karistirarak pisirin.
2) Yumurta aklarina,
bir fiske tuz koyun ve mikserde cirparak kar haline getirin. Bu yumurta
akini,
azar azar çikolatali kremaya koyupo iyice karistirin.
2) Yumurta aklarina,
bir fiske tuz koyun ve mikserde cirparak kar haline getirin. Bu yumurta
akini,
azar azar çikolatali kremaya koyupo iyice karistirin.
2) Yumurta aklarina,
bir fiske tuz koyun ve mikserde cirparak kar haline getirin. Bu yumurta
akini,
azar azar çikolatali kremaya koyupo iyice karistirin.
2) Yumurta aklarina,
bir fiske tuz koyun ve mikserde cirparak kar haline getirin. Bu yumurta
akini,
azar azar çikolatali kremaya koyupo iyice karistirin.
2) Yumurta aklarina,
bir fiske tuz koyun ve mikserde cirparak kar haline getirin. Bu yumurta
akini,
azar azar çikolatali kremaya koyupo iyice karistirin.
3) Kremayi, birer
kisilik kaselere bosaltin. Uzerini kiyilmis findik veya
hindistanceviziyle
susleyin.
3) Kremayi, birer
kisilik kaselere bosaltin. Uzerini kiyilmis findik veya
hindistanceviziyle
susleyin.
3) Kremayi, birer
kisilik kaselere bosaltin. Uzerini kiyilmis findik veya
hindistanceviziyle
susleyin.
3) Kremayi, birer
kisilik kaselere bosaltin. Uzerini kiyilmis findik veya
hindistanceviziyle
susleyin.
3) Kremayi, birer
kisilik kaselere bosaltin. Uzerini kiyilmis findik veya
hindistanceviziyle
susleyin.
Irmik Helvasi
Irmik Helvasi
Irmik Helvasi
Irmik Helvasi
Irmik Helvasi
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
Malzemeler:
500 gr.
kalin irmik (3 tepeleme su bardagi)
500 gr.
kalin irmik (3 tepeleme su bardagi)
500 gr.
kalin irmik (3 tepeleme su bardagi)
500 gr.
kalin irmik (3 tepeleme su bardagi)
500 gr.
kalin irmik (3 tepeleme su bardagi)
500 gr. kalin irmik (3 tepeleme su bardagi)
200 gr. tereyagi veya margarin (yari
yariya da olabilir)
200 gr. tereyagi veya margarin (yari
yariya da olabilir)
200 gr. tereyagi veya margarin (yari
yariya da olabilir)
200 gr. tereyagi veya margarin (yari
yariya da olabilir)
200 gr. tereyagi veya margarin (yari
yariya da olabilir)
200 gr. tereyagi veya margarin (yari yariya da olabilir)
3 su bardagi tozseker
3 su bardagi tozseker
3 su bardagi tozseker
3 su bardagi tozseker
3 su bardagi tozseker
3 su bardagi tozseker
4 su bardagi su
4 su bardagi su
4 su bardagi su
4 su bardagi su
4 su bardagi su
4 su bardagi su
œ paket
sekerli vanilya
œ paket
sekerli vanilya
œ paket
sekerli vanilya
œ paket
sekerli vanilya
œ paket
sekerli vanilya
œ paket sekerli vanilya
1 tepeleme kahve fincani çamfistigi
1 tepeleme kahve fincani çamfistigi
1 tepeleme kahve fincani çamfistigi
1 tepeleme kahve fincani çamfistigi
1 tepeleme kahve fincani çamfistigi
1 tepeleme kahve fincani çamfistigi
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
Yapilisi:
1) Önce yagin bir kismiyla
fistigi biraz kavurun; sonra kalan yagi ve irmigi koyup tahta kasikla
karistirarak 15-20 dakika kavurun.
1) Önce yagin bir kismiyla
fistigi biraz kavurun; sonra kalan yagi ve irmigi koyup tahta kasikla
karistirarak 15-20 dakika kavurun.
1) Önce yagin bir kismiyla
fistigi biraz kavurun; sonra kalan yagi ve irmigi koyup tahta kasikla
karistirarak 15-20 dakika kavurun.
1) Önce yagin bir kismiyla
fistigi biraz kavurun; sonra kalan yagi ve irmigi koyup tahta kasikla
karistirarak 15-20 dakika kavurun.
1) Önce yagin bir kismiyla
fistigi biraz kavurun; sonra kalan yagi ve irmigi koyup tahta kasikla
karistirarak 15-20 dakika kavurun.
1) Önce yagin bir kismiyla fistigi biraz kavurun; sonra kalan yagi ve irmigi koyup tahta kasikla karistirarak 15-20 dakika kavurun.